Specijalist u proizvodnji drvenih i
drvo-aluminijskih prozora

Povijest

Tvrtka Lokve osnovana je davne 1952. godine čija je primarna djelatnost bila prerada drva s tada najsuvremenijom pilanom. Izgradnjom novih hala i formiranjem prve proizvodne linije 1973. godine započinje proizvodnja drvenih prozora. Od 1994. tvrtka prelazi u 100% obiteljsko vlasništvo u kojoj su involvirane već tri generacije. Tvrtka Lokve istaknula se kao lider u industriji kada je 2001. godine predstavila prvi drvo aluminijski prozor, dok je 2012. godine prezentirala prve prozore za nisko energetsku i pasivnu gradnju na Hrvatskom tržištu.

Danas je tvrtka Lokve, s preko 120 zaposlenih, vodeći proizvođač drvenih i drvo aluminijskih prozora u Hrvatskoj. Proizvodni pogoni nalaze se u srcu šume Gorskog Kotara ukupne natkrivene površine 15,000 m2 koji se prostiru na preko 70,000 m2 zemljišta.

Od priparne prerade trupaca do finalnog proizvoda

Direktno iz okolnih šuma Gorskog Kotara transportiramo svježe trupce na primarnu preradu u pilanu, drvo se zatim suši u našim sušarama na potrebnih 12 % vlage i odlazi na finalnu preradu u gotov proizvod gdje se koriste moderni strojevi sa CAD/CAM tehnologijom i implementiran sustav u kojem se kompjuterom planira i prati proizvodnja kroz sve segmente proizvodnog procesa.

Prednost ovako zaokruženog procesa je u mogućnosti kontrole ulaznog materijala i osiguranja najviše razine kvalitete naših proizvoda.

Iskustvo, tradicija i moderna tehnologija

Proizvodnja tvrtke Lokve opremljena je zadnjom generacijom modernih CNC strojeva (Weinig, Loewer, Biesse, Working Process…) za rezanje, četverostrano blanjanje, brušenje i profiliranje drvenih elemenata koji su opremljeni s vrhunskim alatima proizvođača Leitz. Modernu opremu za strojnu obradu prati i automatizirana lakirnica visokog kapaciteta koja na godišnjoj bazi lakira preko 14,000 prozora.

Održiva proizvodnja prozora solarnom energijom

Veliki fotonaponski sustav snage 625 kW raspoređen na 4000 m2 krova proizvodnih hala s preko 1900 panela prikupljaju energiju, te će svojim radom proizvesti oko 40% ukupne potrebne električne energije koja je potrebna za proizvodnju prozora. Solarnom energijom značajno smanjujemo emisiju CO2, podižemo razinu ekološki svjesnog odnosa prema okolini i pridonosimo zaštiti prirode. 

Lokve strategiju održivosti provodi i kroz instalaciju sustava grijanja kotlom od 4 MW čija proizvedena toplina služi za zagrijavanje proizvodnih pogona i sušara. Gorivo u potpunosti dolazi od ostatka piljenja drvene građe.

POLITIKA KVALITETE

Kvaliteta i certifikati proizvoda

Nagrade i priznanja

Certifikati

PROMOTIVNI MATERIJAL

Katalozi i brošure

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi tellus lorem, dictum et nisi sit amet, venenatis semper dolor. Ut nec justo vitae quam pulvinar tempor in eu massa. Curabitur congue convallis justo.

Hoppe kvake za prozore
3,9MB PDF

Prozori Lokve
1,2 MB, PDF

Katalog Lokve
2,9MB, PDF

Naši projekti